Transport voor London (TFL) verplicht Direct Vision-standard vanaf maart 2021

Transport for London (TFL) heeft zijn leidraad voor de veiligheid van vrachtwagens vrijgegeven met betrekking tot fase één van de nieuwe wetgeving. Dit geldt vanaf 1 maart 2021 voor alle voertuigen van meer dan 12 ton in het gebied Groot-Londen (niet te verwarren met de stad Londen).

 

De vrachtwagens worden in categorieën ingedeeld op basis van het directe zicht van de bestuurder vanuit de cabine. Vervolgens wordt een beoordeling tussen ‘nulsterren’ (laagste) en ‘vijfsterren’ (hoogste) gedaan. De minimumvereiste voor vrachtwagens stijgt van ’één ster’ naar ’drie sterren’ in 2024, TFL heeft zich ertoe verbonden om in 2022 advies uit te brengen over de progressieve vereisten van het safe systeem.

Meer informatie over de DVS-regeling vindt u hier

 

Materialen DVS aangeschaft maar nog niet gemonteerd voor de deadline van 1 maart 2021? U ontvangt niet direct een boete.

Transport for Londen heeft een uitstelperiode van 90 dagen aangekondigd om transporteurs die te maken hebben met vertraging in de levering of montage tegemoet te komen.

De deadline om voertuigen te laten voldoen aan de DVS-regels blijft staan op 1 maart 2021. Het is dus nog steeds noodzakelijk om voor die datum de nodige maatregelen te nemen. Alleen organisaties die aan deze voorwaarde voldoen, komen in aanmerking voor de uitstelperiode.

Om gebruik te maken van deze zogenaamde ‘grace period’, is het nodig om bewijs te leveren dat de materialen zijn besteld en/of dat de afspraak voor de montage staat. Dit kan door documentatie, op briefpapier van de leverancier of garage, met informatie over de montage-afspraak en het kenteken van het voertuig aan te leveren. Deze informatie dient, voor 1 maart 2021, gemaild te worden naar DVSGracePeriod@TfL.gov.uk. Transport for London beoordeeld vervolgens de aanvraag en stuurt een geschreven bevestiging van de uitkomst. Zodra de Safe System-materialen op het voertuig gemonteerd zijn, geldt het standaard proces voor de aanvraag van de DVS-vergunning.

 

 

 

 

Bij Wijlhuizen willen wij u goed voorbereiden op deze regeling,

daarom hebben wij een camera set opgenomen in ons assortiment!

 

 

 

 

 

Geplaatst op 03 maart 2021

Inloggen