Innovatieve zonneceltechniek van Green Energy!

Het verlagen van de CO2-footprint is binnen de transportsector een belangrijk item. De sector heeft zich tot doel gesteld om 50% reductie van de footprint te realiseren voor 2030 en wil in 2050 nul-emissies realiseren. Om onze klanten te helpen bij het realiseren van deze ambitie introduceert Wijlhuizen de zeer innovatieve zonnecellen van Green Energy in de Benelux.


De CO2 moet omlaag, maar het stroomverbruik van nieuwe voertuigen neemt alleen maar toe. Dit wordt met name veroorzaakt door verbruik door comfort verhogende zaken zoals magnetrons, koffiezetapparaten en koelkasten. Aangezien inleveren op dit comfort geen realistische optie is, kan er beter gekeken worden naar oplossingen die voldoende stroom kunnen realiseren zonder dat hiervoor energie van de dieselmotor van het voertuig nodig is. De zonnecellen van Green Energy wekken continu energie op en zorgen ervoor dat de accu van het voertuig wordt bijgeladen. Hierdoor bespaar je brandstof en verlaag je dus direct de uitstoot. Daarnaast zal er minder slijtage zijn van de generator en wordt de accu minder zwaar belast.


Slimme eco-oplossing voor trailers en opbouw
De zonnecellen kunnen ook een rol van betekenis spelen bij het leveren van stroom voor de opbouw of trailer. Denk hierbij aan het voeden van de accu voor ventilatoren, de accu van de laadklep of bij elektrische koeling. Door zonnecellen in te zetten voor deze energiebehoefte wordt er een directe verlaging van de CO2 uitstoot bereikt, maar kan in bepaalde situaties ook een betere situatie voor de directe leefomgeving ontstaan, omdat er bijvoorbeeld minder overlast is van geluid en uitstoot van uitlaatgassen.

 

Hoogwaardige flexibele CIGS plug-and-play zonnepaneelsets zorgt voor een eenvoudige installatie. Gewoon de afdekfolie van het lijmoppervlak verwijderen en opplakken. De MIPV (Mobile Integrated Photovoltaic) technologie gebruikt alle kleuren van het licht om stroom te produceren, nog voordat het oog daglicht waarneemt. Er is nauwelijks vermogensverlies door schaduw. Door de speciale productie zijn de modules erg flexibel en met een dikte van 3 mm erg licht. Door de geringe hoogte is er geen sprake van verhoogde luchtweerstand of lawaai van de wind. De intelligente MPPT-laadregelaar met Maximum Power Point Tracking past zijn ingangsspanning zeer snel aan de zonne-energie-installatie aan. Hij herkent automatisch of het om een 12 V- of een 24 V-installatie gaat en stuur het opladen van de accu aan en controleert deze.

 

Naast de productie van groene stroom zijn er nog meer voordelen:

 Verlenging van de looptijd en levensduur van de voertuigaccu door minder laadcycli
✓ Vermindering van de CO²-emissies
✓ Vermindering van het brandstofverbruik
✓ Voldoende stroom voor de steeds grotere groep secundaire verbruikers zoals laptop,
✓ koffieapparaat, airco’s, tv’s, hefplatformen, etc.
✓ Grotere actieradius bij elektrische/hybride voertuigen
✓ In combinatie met een omvormer 230 V-spanningen mogelijk
✓ De zonnecelsets zijn verkrijgbaar in 9 varianten: 110W, 160W, 165W, 190W, 220W,
✓ 240W, 380W, 640W en 960W vermogen.
✓ Deze nieuwe techniek past bij gebruik op vrachtwagens, opleggers en LCV


Niet alleen duurzaam, ook financieel interessant
Hoewel het investeren in de zonnecellen in de praktijk meestal ontstaat vanuit de behoefte om duurzamer te ondernemen hoeft dat niet de enige reden te zijn om zonnecellen te monteren. Zo is de terugverdientijd van de panelen over het algemeen ongeveer 1,5 jaar en dus financieel interessant. Daarnaast kent elke transporteur wel de problemen die ontstaan als het gevolg van lege accu’s. Die problemen zijn voor een groot deel uit te sluiten door gebruik te maken van groene energie via deze zonnecellen.

 

Groei in de Benelux

Wij zoeken binnen Europa en daarbuiten strategische partners om de Green Energy zonnecellen te introduceren en implementeren. Wijlhuizen heeft de ambitie om de transportsector te helpen bij het reduceren van de uitstoot. We verwachten dit jaar nog een flink aantal vloten te verduurzamen door inzet van de Green Energy zonnecel technologie.

Inloggen