FleetXL

Als transporteur is het erg van belang om te weten wat het onderhoud van het wagenpark kost. Voor jou als fleetowner die het wagenpark (deels) zelf onderhoudt is dit vaak nóg moeilijker te bepalen. Wat ligt er bijvoorbeeld aan waarde in het magazijn? Hoeveel uren wordt er per wagen versleuteld? Of wat zijn de jaarlijkse kosten per vrachtwagen? Zonder waardevolle managementinformatie is het niet mogelijk om de juiste kostprijs per kilometer te berekenen. Daarnaast is de steeds complexere techniek een uitdaging voor jouw monteurs. Hoe zorgen zij ervoor dat ze op de hoogte blijven van de nieuwe technieken en waar kunnen ze informatie vandaan halen?

 

Het FleetXL concept bestaat uit de volgende 4 beloftes:

1. Digitaliseren van de werkplaats
FleetXL biedt de mogelijkheid om volledig digitaal te werken binnen jouw werkplaats. Dit doen wij met behulp van moderne werkplaatssoftware. Met dit softwarepakket heb je onder andere de beschikking over een digitale werkplaatsplanning, urenregistratie van je monteurs en een digitale werkorder. Dit zorgt voor overzicht en duidelijkheid richting de monteurs, maar ook richting de werkplaatsadministratie. Hiermee kan je de efficiëntie aanzienlijk verhogen. Tevens zorgt de software ervoor dat het managementteam beschikt over relevante informatie om de juiste keuzes te maken ten aanzien van het wagenpark.

2. Digitaliseren van het magazijn
Weten waar de onderdelen op worden versleuteld en inzicht in de kosten per voertuig, dit is essentieel voor een uitstekend rendement. Dit kan de eerste stap zijn naar een besparing binnen jouw bedrijf. Door gebruik te maken van de werkplaatsoftware kan het magazijn gedigitaliseerd worden. Hierdoor kan elk verbruikt onderdeel gescand worden op het juiste voertuig. Ook kan er eenvoudig worden besteld met de koppeling van de aangesloten grossier. Je hebt gelijk overzicht in wat er ligt én waar het ligt. Dit werkt nog beter als we samen met jou onze magazijnservice uitvoeren. Dit betekent dat we je helpen met het efficiënt inrichten van het magazijn, het tellen van de huidige voorraad, het aanbrengen van barcodes en het bepalen van de minimale voorraad.

Dit wordt verwerkt in de werkplaatssoftware en vanaf dat moment:
 Heb je altijd een correcte voorraad administratie;
 Heb je minder kapitaal in jouw voorraad;
 Kan men sneller en efficiënter werken (minder stilstand), doordat de onderdelen er zijn.

3. Minder risico en meer zekerheid
Zekerheid in een bedrijf, wie wil dat nu niet? Als transportondernemer ben je voornamelijk bezig met de core business: het transport. In een werkplaats die gekoppeld is met een magazijn ontstaat er vaak het fenomeen “winkeldochter”, oftewel incourante voorraad. Dit is een risico voor elke ondernemer. Met FleetXL zorgen wij voor minder risico, dus meer zekerheid. Dit doen we door elk half jaar te screenen en jou recht op retour te geven! Hierdoor heb jij geen incourante voorraad meer. Minder verstopt vermogen en mogelijkheid om te blijven investeren in jouw core business.

4. Training voor de toekomst
Het onderhouden van jouw wagenpark is onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Om dit nu en in de toekomst te kunnen blijven doen is het van essentieel belang om jouw monteurs te motiveren, maar ook om de kennis op niveau te brengen én te houden. Binnen FleetXL bieden wij de mogelijkheid om jouw monteurs jaarlijks te trainen, zodat ook voor hen de nieuwste techniek geen geheimen heeft. Hiermee behoudt jij je monteurs en kunnen zij blijven sleutelen aan het wagenpark, waardoor jouw werkplaats een onderdeel blijft van een uitstekende bedrijfsvoering.

Op deze wijze wordt voor een vast laag bedrag per maand jouw volledige werkplaats en magazijn geautomatiseerd, worden monteurs geholpen in hun ontwikkeling en krijg jij de relevante managementinformatie.


FleetXL gaat nog een stap verder! 
Naast deze 4 beloftes bieden wij je ook nog een aantal essentiële extra’s aan.

24/7 pechservice
FleetXL biedt 24/7 pechhulp door heel Europa. Of het nu voor het trekkende voertuig, het getrokken voertuig, banden of afslepen is, met slechts één telefoonnummer ben je in heel Europa weer snel onderweg. De alarmcentrale wordt bemand door technici met jarenlange pechservice ervaring. Zij zorgen voor een snelle en soepele afhandeling van de melding. Kort na de melding is er professionele hulp ter plaatse.

Technische data
Technische data wordt geleverd vanuit de HaynesPro database, een verlengstuk voor de werkplaats als het gaat om informatie over het wagenpark. Hoeveel liter, welk aanhaalmoment, elektrische schema’s, terugroepacties etc. kan allemaal worden uitgelezen.

Maatwerkpakket
Wij werken met diverse grote partijen, waardoor we een compleet maatwerkpakket kunnen aanbieden. Dit geldt bijvoorbeeld voor onze partner TotalEnergies: voor energie van A tot Z.

Inkoopvoordeel
FleetXL biedt jou de mogelijkheid om voordelig in te kopen bij onze aangesloten partners. Dit gaat onder meer om onderdelen voor trucks en trailers, smeermiddelen, energie, werkkleding, afval, verzekering en juridisch advies.

Technische helpdesk van Texa
Diagnose ondersteuning komt van de technische helpdesk van Texa.

Werkplaats audit
Om de twee jaar vindt er een werkplaats audit plaats. Een onafhankelijke externe partij kijkt of jouw bedrijf nog voldoet aan de wettelijke eisen. Dit geeft jou de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Landelijk dekkend netwerk
We hebben een landelijk dekkend netwerk van aangesloten universele werkplaatsen die jou ook kunnen ondersteunen.

 

Een volledige ondersteuning, hiermee behoudt je grip op de werkplaats.

✓ Minder voorraad, geld om te investeren in jouw core business.
✓ Efficiënter werken in de werkplaats.
✓ Inzicht in de kosten per voertuig (de juiste keuzes voor jouw wagenpark).
✓ Gemotiveerde werknemers.
 Werkplaats blijft flexibel inzetbaar.
✓ Minder afhankelijk van externe factoren.
✓ Blijven doen waar jij goed in bent: transport.
✓ Meer rendement uit jouw totale bedrijf (2.5 – 5%).

 

 

Inloggen