TopTruck

TopTruck is de werkplaatsformule voor het vrije truck- en trailer reparatiekanaal. Dat wil zeggen de werkplaatsen die gespecialiseerd zijn in het onderhouden en repareren van transportmaterieel en waar alle truck en/of trailer eigenaren gebruik van kunnen maken.

 

De formule is in 2010 gestart in Nederland, in samenwerking met GroupAuto Nederland. GroupAuto Nederland is de Nederlandse tak van GroupAuto Internationaal, de overkoepelende en internationaal opererende organisatie die samenwerkt met grote OE fabrikanten en distributeurs. GroupAuto is actief in 26 landen met onder andere de formules CarXpert (12V) en TopTruck (24V).

In de afgelopen jaren is het TopTruck netwerk gegroeid naar meer dan 50 aangesloten vrije truck- en trailer garage bedrijven door heel Nederland. Internationaal bestaat het netwerk uit meer dan 1000 zelfstandige bedrijven die werken aan alle merken en uitvoeringen van zowel vrachtwagens als opleggers.

 

De garagebedrijven worden door TopTruck ondersteund op verschillende fronten, waaronder opleidingen en trainingen om de organisatie sterker in de markt te zetten. TopTruck werkt samen met gespecialiseerde partners om deze bedrijven op het gebied van scholing te ondersteunen. De TopTrucker kan gebruik maken van 24H pechservice door heel Europa, waarbij alle klanten van deze garages de extra S.O.S. service ontvangen. De commerciƫle activiteiten waarbij de TopTruck formule deelnemers ondersteund worden bestaan uit de uitstraling van het pand, zoals een gevelbord en bewegwijzering in het pand en de bestickering van servicewagens. Op deze manier wordt er een universele uitstraling gecreƫerd. Ook heeft de TopTrucker recht op beursdeelname en de beschikking tot diverse software pakketten. Tevens worden er facilitaire zaken aangeboden zoals het gebruik van werkkleding en afvalverwerking e.d. Regelmatig wordt er een bedrijfscheck uitgevoerd en zo zijn er nog veel meer facetten.

 

Al deze zaken zijn essentieel om de concurrentie aan te gaan met de merkdealer bedrijven. Vaak zijn dit extra diensten waar de ondernemer zelf geen tijd voor heeft. Uiteindelijk levert het kostenbesparing op doordat onderhoud en reparatie voor ieder merk mogelijk is, wat bij de dealer vaak niet het geval is, en houdt men de medewerkers op de werkvloer goed geschoold en op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo blijft het personeel met de laatste stand van techniek bezig en kan iedere klant met een divers wagenpark service geboden worden.

 

TopTruck is het netwerk waarmee het vrije truck- en trailer garagebedrijf met vertrouwen de toekomst tegemoet kan gaan.

Inloggen