Wijlhuizen en BMC slaan de handen ineen

Tijdens de Transport Compleet beurs in Gorinchem van deze week was er een heuse primeur! BMC Truck & Bus en Wijlhuizen maakten bekend dat beide partijen een intensieve samenwerking aangaan. Wijlhuizen gaat voor BMC exclusief de opslag en distributie van originele BMC onderdelen verzorgen in Nederland en België. BMC heeft door de samenwerking met de marktleider in truck- en traileronderdelen in één klap een volledige dekking in beide landen en daarmee is een belangrijk vraagstuk van potentiële kopers beantwoord.

 

Samenwerken is de sleutel
“Samen met het G-Truck netwerk voor groothandels in Nederland en onze Belgische dochter Beneparts zijn wij in staat om voor BMC een snelle onderdelenvoorziening neer te zetten”, zegt Sander Bredewout, adjunct-directeur van Wijlhuizen Group. “BMC heeft inmiddels al de eerste voertuigen op de Nederlandse weg en daarmee zal er snel vraag gaan ontstaan naar de bekende slijtagedelen en carrosseriedelen voor deze voertuigen.”

 

Betrouwbare partner als basis voor succes
Nuh Yesil en Mannes Dekker zijn de drijvende kracht achter BMC Truck & Bus. De heren zijn erg enthousiast over de samenwerking met Wijlhuizen. “De combinatie van een autoriteit in de markt als Wijlhuizen en wij als nieuwkomer is krachtig”, zegt Nuh Yesil (CEO). “Wij geloven dat de markt toe is aan BMC als praktisch alternatief voor de gevestigde orde, maar wij realiseren ons ook dat mensen vragen hebben. Eén van die vragen was natuurlijk de onderdelenvoorziening, maar die staat nu als een huis.”

“Naast het beschikbaar maken van de onderdelen via het G-Truck netwerk kunnen nu alle TOP TRUCK garages in Nederland en België ook snel over genuine BMC spareparts beschikken en daarmee een belangrijke rol spelen in het onderhoud van de BMC’s op onze wegen. Niet onbelangrijk!”, zegt Mannes Dekker (COO).

De komende tijd gaan Wijlhuizen en BMC kijken hoe de samenwerking op meer vlakken versterkt kan worden. “U hoort nog van ons!”, klinkt het vol vertrouwen.

Geplaatst op 30 september 2021

Inloggen