FleetXpert

Voor een transporteur is het erg van belang om te weten wat het onderhoud van zijn wagenpark kost. Voor een fleetowner die zijn wagenpark (in zijn geheel of gedeeltelijk) zelf onderhoudt is dit vaak nog moeilijker te bepalen, want wat ligt er eigenlijk in het magazijn aan waarde, hoeveel uren wordt er per wagen versleuteld en wat zijn dan de jaarlijkse kosten per vrachtwagen. Zonder waardevolle managementinformatie is het niet mogelijk om de juiste kostprijs per kilometer te berekenen.

Daarnaast is de steeds complexere techniek een uitdaging voor uw monteurs. Hoe zorgen zij ervoor dat ze op de hoogte blijven van de nieuwe technieken en waar kunnen ze informatie vandaan halen.

Daarom heeft G-Truck Nederland in samenwerking met Wijlhuizen FleetXpert, een formule voor de grote fleetowner met zijn eigen werkplaats, ontwikkeld. De fleetowner wordt voorzien van alle benodigde informatie en kennis.


Het FleetXpert concept bestaat uit de volgende 4 pijlers:

1. Digitaliseren van de werkplaats
FleetXpert biedt de mogelijkheid om volledig digitaal te werken binnen uw werkplaats. Dit doen we met behulp van moderne werkplaatssoftware. Met dit softwarepakket heeft u onder meer de beschikking over een digitale werkplaatsplanning, urenregistratie van uw monteurs en een digitale werkorder. Dit zorgt voor overzicht en duidelijkheid richting de monteurs, maar ook richting de werkplaatsadministratie. Hiermee kan u de efficiency aanzienlijk verhogen. Tevens zorgt de software ervoor dat het managementteam beschikt over relevante informatie om de juiste keuzes te maken ten aanzien van het wagenpark.

2. Digitaliseren van het magazijn
Weten waar de onderdelen op worden versleuteld en inzicht in de kosten per voertuig, dit is essentieel voor een uitstekend rendement. Dit kan de eerste stap zijn naar een besparing binnen uw bedrijf. Door gebruik te maken van de werkplaatsoftware kan het magazijn gedigitaliseerd worden. Hierdoor kan elk verbruikt onderdeel gescand worden op het juiste voertuig. Ook kan er eenvoudig worden besteld met de koppeling van de aangesloten grossier. U heeft gelijk overzicht in wat er ligt én waar het ligt. Dit werkt nog beter als we samen met u onze magazijnservice uitvoeren. Dit betekent dat we u helpen met het efficiënt inrichten van het magazijn, het tellen van de huidige voorraad, het aanbrengen van barcodes en het bepalen van de minimale voorraad.

Dit wordt verwerkt in de werkplaatssoftware en vanaf dat moment:

  • Heeft u altijd een correcte voorraad administratie;
  • Heeft u minder kapitaal in uw voorraad;
  • Kan men sneller en efficiënter werken (minder stilstand), doordat de onderdelen er zijn.

FleetXpert maakt gebruik van het softwarepakket FleetMate GO van CSW Software. Kijk voor meer informatie op www.fleetmate.nl

3. Meer zekerheid
Zekerheid in een bedrijf, wie wil dat nu niet? Als transportondernemer bent u voornamelijk bezig met de core business: het transport. In een werkplaats die gekoppeld is met een magazijn ontstaat er vaak het fenomeen “winkeldochter”, oftewel incourante voorraad. Dit is een risico voor elke ondernemer. Met FleetXpert zorgen wij voor minder risico, dus meer zekerheid. Dit doen we door elk half jaar te screenen en u recht op retour te geven! Hierdoor heeft u geen incourante voorraad meer. Minder verstopt vermogen en mogelijkheid om te blijven investeren in uw core business.

 

4. Training voor de toekomst
Het onderhouden van uw wagenpark is onderdeel van uw bedrijfsvoering. Om dit nu en in de toekomst te kunnen blijven doen is het van essentieel belang om uw monteurs te motiveren, maar ook om de kennis op niveau te houden. Binnen FleetXpert bieden wij de mogelijkheid om uw monteurs jaarlijks te trainen, zodat ook voor hen de nieuwste techniek geen geheimen heeft. Hiermee behoudt u uw monteurs en kunnen zij blijven sleutelen aan uw wagenpark, waardoor uw werkplaats een onderdeel blijft van een uitstekende bedrijfsvoering.


FleetXpert gaat nog een stap verder! 
Naast deze 4 belofte bieden wij u ook nog een aantal essentiële extra aan.

24/7 pechservice
FleetXpert biedt 24/7 pechhulp door heel Europa. Of het nu is voor het trekkende voertuig, het getrokken voertuig, banden of afslepen, met slechts één telefoonnummer bent u in heel Europa weer snel onderweg. De alarmcentrale wordt bemand door technici met jarenlange pechservice ervaring. Zij zorgen voor een snelle en soepele afhandeling van de melding. Kort na de melding is er professionele hulp ter plaatse.

Technische data
Technische data vanuit Haynes-pro, een verlengstuk voor de werkplaats als het gaat om informatie over het wagenpark. Hoeveel liter, welk aanhaalmoment, elektrische schema’s, terugroepacties etc.

Maatwerkpakket
Wij werken met diverse grote partijen, waarbij we een compleet maatwerkpakket kunnen aanbieden, zoals bij onze partner TotalEnergies: voor energie van A tot Z.

Inkoopvoordeel
FleetXpert biedt u de mogelijkheid om voordelig in te kopen bij onze aangesloten partners. Dit gaat onder meer om onderdelen voor trucks en trailers, smeermiddelen, energie, werkkleding, afval, verzekering en juridisch advies.

Technische helpdesk van Texa
Diagnose ondersteuning van de technische helpdesk van Texa.

Werkplaats audit
Om de twee jaar een werkplaats audit. Een onafhankelijk externe partij kijkt of uw bedrijf nog voldoet aan de wettelijke eisen. Dit geeft u de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Landelijk dekkend netwerk
Tevens hebben we een landelijk dekkend netwerk van aangesloten universele werkplaatsen die u ook kunnen ondersteunen.

 

Een volledige ondersteuning, hiermee behoudt u grip op de werkplaats.

✓ Minder voorraad, geld om te investeren in uw core business;
✓ Efficiënter werken in de werkplaats;
✓ Inzicht in de kosten per voertuig (de juiste keuzes voor uw wagenpark);
✓ Gemotiveerde werknemers;
✓ Werkplaats blijft flexibel inzetbaar;
✓ Minder afhankelijk van externe factoren;
✓ Blijven doen u goed in bent: transport;
✓ Meer rendement uit uw totale bedrijf (2.5 – 5%).

 

 

Inloggen