Wijlhuizen Drachten organiseert NRF/Texa workshop

Dinsdagavond 21 maart had Wijlhuizen Drachten een workshop georganiseerd voor haar klanten. Het onderwerp was de airco. Zowel NRF als Texa gingen hier wat over zeggen. Bij de NRF ging het hoofdzakelijk over het vervangen van de airco compressor en bij Texa werd een uitleg en demo aircoservice workshop gegeven.

 

Om 17:30 uur was het ontvangst op de Wijlhuizen vestiging in Drachten. Voor de workshop begon werd er eerst nog een lekker hapje gegeten. Vervolgens stond om 19:00 uur het eerste gedeelte van de workshop op het programma. NRF vertelde welke problemen vaak voorkomen bij compressors. Te veel of te weinig koudemiddel, mengen van verkeerde oliën en andere chemicaliën of een droger die verstopt of verzadigd is waardoor de compressor uit kan vallen waren veelvoorkomende problemen.

 

Verder werd er uitgelegd hoe je het beste een compressor juist moet installeren.

Na een korte pauze begon om 20:15 uur de workshop van Texa. Het eerste onderwerp ging over een F-gassen certificaat. De verschillen tussen bepaalde certificaten, wanneer je ze nodig hebt en wat de taken en plichten zijn van certificaathouders werden besproken.

Ten tweede werd over de koudemiddelen gesproken. Verschillende types, toepassingen in het trucksegment en Europese ordeningen omtrent koudemiddelen stonden hier centraal.

 

Het voorlaatste onderwerp ging over de Texa aircodiagnose machines. Deze machines zijn ontworpen om de klimaatregeling-systemen te onderhouden van voertuigen die R1234yf, R134 of CO2 als koudemiddel gebruiken. Er werd verder nog verteld welke types toepasbaar zijn op trucks, wat onderlinge kenmerken en verschillen zijn en wat de mogelijkheden zijn omtrent de diverse modellen.

Ten slotte werd er over aircodiagnose zelf gesproken. Onderwerpen als lekkages opsporen, koeltechnische handelingen, verschillen tussen formeergas en stikstof en de toepassing van UV-vloeistof sloten de avond om 21:00 uur af.

 

 

 

Geplaatst op 22 maart 2023

Inloggen