Nieuwe Blitz hefunits geleverd bij Gebroeders Mussche Transport

Op 10 april heeft Explora twee Blitz hefunits Duplex T2 afgeleverd bij Gebroeders Mussche Transport in Staphorst. De hefunits, waarvan één vast is en één verrijdbaar, is in oktober vorig jaar verkocht aan Gebroeders Mussche Transport door Wijlhuizen Account Manager Wallie Endeman.

 

Na de uitbreiding van de werkplaats aan het eind van 2016 had Gebroeders Mussche Transport behoefte aan een flexibele oplossing, die perfect door Wijlhuizen en Explora ingevuld kon worden. Doordat de ene hefcilinder aan het eind van de werkplaats vast in de vloer zit en de andere cilinder in de lengte van de werkplaats naar behoefte volautomatisch verschoven kan worden, is de inrichting geschikt voor elk voertuig. Hiermee kan het voertuig altijd op de gewenste werkhoogte gezet worden zodat onder het voertuig werkzaamheden verricht kunnen worden. Daarnaast is de werkput voorzien van een flexcover, waardoor er in de vloer geen opening aanwezig is en met altijd de beschikking heeft over een vlakke werkvloer.

Over De Blitz Duplex T2

De Duplex T2 bestaat uit 2 hefunits met beide een capaciteit van 15 ton. De Blitz stempelbruggen onderscheiden zich door volledige synchronisatie van de hefunits bij heffen en dalen, waardoor scheefstand van het voertuig tot het verleden behoort. Ze beschikken over het gepatenteerde Isa Duplex hydraulisch veiligheidssysteem en hebben dus geen mechanische veiligheidspallen.

Met een hefslag van 1.900 mm heeft de Duplex T2 een hefvermogen van 15.000 kg. per hefunit. De cilinders zijn hardverchroomd, wat zorgt voor minder slijtage en daardoor een langere levensduur. Bovendien zijn de cilinders voorzien van het gepatenteerde ”Blitz roestprotectiesysteem”. Bij elke op- en neergaande beweging van de cilinder wordt deze ondergedompeld in een oliebad. Hierdoor bestaat er geen kans op roestvorming.

 

 
 

 
Over Gebroeders Mussche Transport
Opgericht in 1928 door de broers Jan en Lammert Mussche, is het bedrijf begonnen met het vervoer van de bouwmaterialen. Hiervoor werden twee A-Fords ingezet. Na de Tweede Wereldoorlog, waarbij enkele voertuigen gevorderd waren door de Duitse bezetters, werd er een herstart gemaakt met een voertuig die voor de bezetters verborgen was gehouden in de rietvelden van het Zwartewaterland. Ondertussen is het transportbedrijf Gebroeders Mussche in Staphorst uitgegroeid tot een veelzijdige vervoerder van alle materialen die de wegenbouw en bouwwereld nodig heeft.

Geplaatst op 03 mei 2017

Inloggen